Menu English

Draci a dýně na návštěvě hvězdárny!

Na bláznivé nápady není nikdy pozdě. Proto se na Hvězdárně a planetáriu Brno v sobotu 31. října 2015 od 13 do 19 hodin odehraje Dýňodlab, Drakiáda a Halloween. Dobrou pohodu nám po celé odpoledne zajistí Rádio Petrov.


Dýně začneme dlabat už od 13 hodiny až … do vydlabání všech dýní. Nástroje i dýně máme, ale pokud máte něco doma, raději si přineste svoji dýni a svůj nožík. Také si budete moci vyrobit čarodějnici a hvězdný kouzelník vám umožní pozorovat nejen vašeho draka dalekohledem. Po celou dobu nám bude vyhrávat Rádio Petrov!

Draky můžete pouštět po celé odpoledne. Tedy, když bude foukat vítr. Ale přesně v 16 hodin proběhne soutěž ve třech disciplínách – nejvesmírnější drak, nejkrásnější drak a cena za nápaditost. Hodnotit budeme jak draky kupované, tak hlavně doma s láskou vyrobené. Výherci od nás dostanou plnou tašku dárků.

V podvečer – zhruba od 17. hodiny – nasvítíme svíčkami okolí hvězdárny a připravíme krátkou, helloweenskou stezku.

A teď to nejdůležitější – ti, kteří dojdou 31. října v helloweenské masce a nechají se vyfotit, nebo donesou doma vyrobeného draka, mají vstup na pořady digitária zdarma! A kdyby náhodu hodně pršelo? S draky si budete muset poradit sami, ale dýně budeme dlabat v každém případě!

Drakům, dýním a helloweenu zdar!