Menu English

Nebeské Vánoce

Ještě pár dní zbývá na letos poslední návštěvu Hvězdárny a planetária Brno. Navíc díky ní snadno uniknete ze stále narůstajícího vánočního shonu. Vždyť stačí nasednout na „čtyřku“ a dojet na náměstí Míru, kousek pod vrchol Kraví hory.

26. až 31. prosince | Od Štěpána po Silvestra

Protože nikdo nepochybuje, že bude Brno ve čtvrtek 21. prosince zachráněno, nabízí Hvězdárna a planetárium Brno jedinečný program i o svátcích. Na Štědrý den a 1. svátek vánoční si i hvězdy dopřejí odpočinku a cukroví, v dalších dnes je ale na co se dívat. Od 26. prosince až do Silvestra jsou připraveny jak pohádky pro nejmenší, tak pořady pro dospělé.

Dopoledne to bude pohádka Se zvířátky o vesmíru, kde s krtkem a jeho kamarády odletíte ze Země a prohlédnete si celou Sluneční soustavu. Odpoledne v pořadu Robinsonka ztroskotáte s hlavní hrdinkou Sárou na Měsíci a budete se pak snažit dostat domů na Zemi. Tento příběh už je určen spíše pro děti školního věku. V podvečer se můžete pokusit odhalit, zda bude lidstvo někdy schopno cestovat Rychleji než světlo, co je vlastně exoplaneta a jestli se nějaká podobá naší planetě Zemi.

Svá místa na cestě do vesmíru v kosmických lodích Hvězdárny a planetária Brno získejte včas na www.hvezdarna.cz

1. ledna 2018 | Jak na Nový rok, tak po celý rok

Na Kravák, jak Brňáci familiérně říkají Kraví hoře, lze vyrazit i na Nový rok! Hned 1. ledna odpoledne se zde promítá Ptačí ostrov. Úžasné dobrodružství odehrávající se v kulisách jižní Moravy. Dokonce se možná dočkáte i nějakého toho drobného překvapení!

Chcete si pohodlně sednout? Pak si kupte místenku více než včas. Stačí kliknout na www.hvezdarna.cz

Krásné Vánoce a šťastný rok 2018!

DJI_0034