Menu English

Jedeme s krtkem na Měsíc! Podpořte Nadační fond dětské onkologie Krtek.

Jedeme s krtkem na Měsíc! Podpořte Nadační fond dětské onkologie Krtek!

Ahoj, cyklisti, běžci, plavci, prostě všichni, kteří se rádi hýbete a zároveň vás zajímá astronomie, kosmonautika nebo se jen rádi díváte na oblohu a přemýšlíte o tom, jaké by to bylo letět na Měsíc.

Právě pro Vás jsme ku příležitosti 50. výročí prvního přistání člověka na Měsíci připravili speciální výzvu na Strava.com – https://www.strava.com/clubs/535661

Společně s vámi chceme dojet, doběhnout či doplavat až na Měsíc! To znamená, že chceme překonat vzdálenost 400 000 km. Chceme si tak připomenout úžasnou první cestu na našeho nejbližšího vesmírného souputníka a zároveň podpořit Nadační fond dětské onkologie Krtek.

Co proto můžete udělat?

Je jedno zdali uběhnete 5 km nebo ujedete 100 km na kole, vítáme každého kdo se připojí do klubu na Stravě https://www.strava.com/clubs/cestaskrtkemnamesic a pomůže nám dosáhnout cíle.

Pojďte do toho! Vyzýváme firemní sportovní týmy i jednotlivce, aby se připojili do klubu a za každý svůj natrackovaný kilometr zaslali 1 Kč, nebo jinou částku dle svých možností, na transparentní účet nadačního fondu (KB Brno č.ú. 3503770297 / 0100, variabilní symbol 07201969) nebo DMS ve tvaru DMS KRTEK 90 na telefonní číslo 87 777 (NFDO Krtek obdrží z DMS 89 Kč). Cílová částka je jasná: 400 000 Kč.

krtek_text

Je to moc nebo málo? Krtek je fond, který pomáhá léčit děti – naši budoucnost. Vaše lunární peníze pomohou ulehčit náročnou léčbu těch nejmenších pacientů. Mimochodem, před padesáti roky jsme sice dokázali přistát na Měsíci, ale přes 90 procent nemocných se tehdy nepodařilo zachránit. Dnes se na Měsíc sice jen díváme, ale skvělým lékařům a jim pomáhajícím výzkumníkům se daří téměř 90 procent nemocných vyléčit.

Náš cíl: 400 000 km a 400 000 Kč.
Kdy: Od 15. 7. do 31. 10. 2019

Jak dlouho nám to bude trvat?

To je vlastně jednoduchý matematický problém.

Pokud se bude cyklista pohybovat průměrnou rychlostí 25 km/h, ujede vzdálenost 400 000 km za 16 000 hodin. My máme, ale na celou akci pouze o něco více než tři týdny, takže budeme potřebovat více cyklistů, mnohem více. Pokud by se do výzvy zapojilo 1000 lidí, potřebovali by na splnění výzvy pouze 16 hodin. Pokud se přidají i běžci, plavci, chodci, prostě všichni můžeme to zvládnout. Proto tuto výzvu pošlete kamarádům, kolegům i rodině.

Jak se můžete zapojit a projekt podpořit?

  • Připojte se k našemu sportovnímu klubu na Stravě https://www.strava.com/clubs/cestaskrtkemnamesic (pokud nemáte účet Strava, můžete si ho vytvořit zdarma. Pokud používáte jiný sportovní tracker, můžete ho automaticky synchronizovat se Stravou s pomocí aplikace https://tapiriik.com/)
  • Aby se vaše kilometry započítávali do cíle, musíte je mít nastavené jako veřejné.
  • Zavolejte a napište kamarádům, aby se také zaregistrovali, budou přidávat kilometry, když budete odpočívat.
  • Sdílejte tento příspěvek na blogu a dejte ostatním vědět, že se účastníte.
  • Pokud máte firemní sportovní klub, dejte vědět kolegům.
  • A to hlavní, nezapomeňte přispět na konto Nadačního fondu dětské onkologie Krtek.

Co se stane po dosažení výzvy?

Budeme oslavovat, a když už tam budeme, zkusíme se dostat třeba zase zpět na Zemi. Každý týden získají 3 členové klubu s nejvyšším počtem kilometrů volné vstupy na brněnskou hvězdárnu pro celou rodinu – platí až do konce kalendářního roku.

Ten, kdo do 10. srpna urazí nejvíce kilometrů celkem, ten dostane od Hvězdárny a planetária Brno dar vskutku mimořádný. Pravý, železný meteorit! Ano, kámen z vesmíru.