Menu English

Získej galaktickou dýni aneb podzimní prázdniny na hvězdárně

Ani déšť, ani padající listí, ani případné pochmurné podzimní počasí nás nezastaví. Proto jsme na sobotu 27. října 2018 odpoledne připravili interaktivní hru pro děti – Galaktický dýňodlab. Samozřejmě, že půjde hlavně o dýně, připravena je však celá řada dalších překvapení!

http://vstupenky.hvezdarna.cz/hvezdarna-a-planetarium-brno/myprofile/list/titledetail/5126-pristi-zastavka-vesmir

Kreslení dýní

Dětští návštěvníci si na třech stanovištích vyzkouší dovednosti nutné pro získání galaktické dýně, které si mohou přímo na hvězdárně výtvarně dotvořit, meze fantazii se nekladou (bohužel letošní počasí nám nepřálo a museli jsme přírodní dýně nahradit sádrovými). Na „výlet po galaxii“ budou dětští návštěvníci vyrážet po menších skupinkách v době od 14 do 17.30 hodin.

Soutěž o „nej“ draka

Jestli můžete, vezměte si s sebou svého draka. V parku se s ním proletíte, to dokážete jistě sami. Když ale v 16.30 přijdete i s vašim vzdušným kamarádem na hvězdárnu, můžete se zúčastnit soutěže o nejoriginálnějšího draka. Ceny se budou předávat v 17.00.

Kromě předvádění letecké akrobacie můžete navštívit i naše digitárium, a to je 3D. Na něj si vstupenku koupit musíte, ale za dýněmi i do dračí soutěže se zapojíte zdarma.