Menu English

Pravda je někde jinde…

Pravda je někde jinde…

Hvězdárna a planetárium Brno dnes prožila výjimečné dopoledne. Poblíž budovy se zřítil podivný předmět z vesmíru, který vytvořil novou, volně přístupnou dětskou atrakci. Aby toho nebylo málo, citlivé astronomické detektory zaznamenaly zvýšený výskyt pokémonů. Další překvapivé objevy proto nejsou vyloučeny.

Že se něco děje, bylo zřejmé už několik posledních dní. Došlo nám několik zpráv a dokonce i jedno video z přeletu podivného tělesa nad Brnem. Vibrace zachytil i náš snímač astrálních vln, který monitoruje psychotronickou aktivitu nad celou střední Evropou. Záznamy z vibrátoru dosáhly maxima rozsahu jeho stupnice, která dosahuje až jedné tisíciny milimolu! Na tom, že Kraví hora disponuje silným energetickým polem, se ostatně shoduje řada psychotroniků. Dokonce existuje domněnka, že se jedná právě o stopu po mimozemských civilizací. Možná proto došlo k této divné události. Jiří Dušek, ředitel Hvězdárny a planetária Brno

Předmět při svém dopadu vyryl hlubokou brázdu nejen do paměti všech očitých svědků, ale také do zdejšího trávníku. Ihned bylo možné konstatovat, že jde doslova o žhavou novinku… Nabízí se vysvětlení, že jde o meteorit. Ovšem pokud by meteorit této velikosti dopadnul do středu Brna, bylo by potřeba řešit jinou záhadu. Totiž kam zmizelo město Brno a kam se vypařila většina jeho obyvatel.

Popisovaný kovový předmět je skutečně veliký. Jeho objem by se dal přirovnat k běžnému kontejneru na komunální odpad (ne, nejedná se o kontejner na komunální odpad). Diskovitý tvar spíše navozuje dojem, že by mohlo jít o UFO – Unidentified flying object, tedy neidentifikovaný létající objekt. Jenže objekt nelétá, nýbrž naopak spočívá značnou částí pod úrovní povrchu a navíc není neidentifikovaný.

Většina z nich se však shoduje, že je to „cítit vesmírem“. Z tohoto důvodu zaměstnanci brněnské hvězdárny briskně zpřístupnili předmět zdarma veřejnosti. Zájemci z řad „logů“ si navíc mohou po přechozí domluvě na místě zapůjčit několikero virgulí různých tvarů, jedno těžké, dvě středně těžká a jedno odlehčené kyvadlo, hrst magických krystalů, dozimetr a dokonce i hřejivý svetr (pro případ bádání do pozdních nočních hodin).

Dle prvotního ohledání místa dopadu byla v okolí záhadného předmětu detekována různá elektromagnetická pole (jedno z nich bylo později identifikováno jako free Wi-fi síť hvězdárny) i nezvyklé křížení energií (zejména vodovodního řadu s elektrickým vedením a datového kabelu s rozvodem plynu).

Ředitel Hvězdárny a planetária Brno Jiří Dušek se ale z nového inventáře raduje: Ať už je to cokoliv, myslím, že to byla trefa do černého. Jste-li nyní na pochybách, zda je něco takového vůbec možné, hoďte je za hlavu. Rozhodně ano. Ostatně, stačí se dojít přesvědčit na vrchol Kraví hory.

PK1B8785

PK1B8774